Bodegraven-Reeuwijk aan de slag met De Reiskoffer

Publicatiedatum: 

30 nov 2017

Wethouder Laura Leijendekkers heeft donderdag 30 november het convenant GoOV ondertekend. Met De Reiskoffer, het pilotproject van GoOV, gaat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk actief aan de slag met mogelijkheden om leerlingen zelfstandig te laten reizen.

De Reiskoffer voorziet in ‘zachte maatregelen’, die kinderen de steun en begeleiding geven om zelfstandig te kunnen en durven reizen. Het project biedt een drieledige aanpak. Het zet in op samen reizen met een begeleider, gebruik van een speciaal apparaat met telefoon- en GPS-verbinding en de GoOV App, die stap voor stap ondersteuning biedt tijdens de reis. In overleg met GoOV, Ferm Werk en de scholen onderzoekt de gemeente hoe deze mogelijkheden ook hier succesvol kunnen worden ingezet.

Bewezen succes

In diverse gemeenten is De Reiskoffer inmiddels met goed gevolg uitgerold. Door zelfstandig te leren reizen zijn de leerlingen onafhankelijker en hebben zij meer zelfvertrouwen, nu en in de toekomst. Dit biedt tevens kansen om de toekomstige vraag naar Collectief Vraagafhankelijk Vervoer te verminderen.

‘Beter en betaalbaar’

Wethouder Leijendekkers:

“Met De Reiskoffer zetten we een volgende stap in het normaliseren van de zorg. We kiezen voor beter en daarmee ook betaalbaarder leerlingenvervoer.”


Bron: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk (nieuws)