Langer zelfstandig wonen in Driebruggen

Publicatiedatum: 

27 nov 2017

De lokale werkgroep Wonen en Voorzieningen, de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de Woning-bouwvereniging Reeuwijk slaan de handen ineen. Op initiatief van de lokale werkgroep wordt een woonbehoeftepeiling uitgevoerd onder oudere inwoners van Driebruggen. Centraal hierbij staat de vraag: aan welke voorwaarden moet worden voldaan om langer zelfstandig wonen in Driebruggen mogelijk te maken?

Uit eerder onderzoek van het dorpsteam Driebruggen blijkt dat ouderen graag in hun dorp willen blijven wonen. Om meer inzicht te verkrijgen in de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om oud te kunnen worden in Driebruggen, is verdiepend onderzoek nodig. Hiervoor wordt een behoeftepeiling uitgevoerd onder huidige inwoners van Drie­bruggen van 60 jaar en ouder én onder 65-plussers die recentelijk uit het dorp verhuisden.

Voor de uitvoering van het onderzoek worden alle huidige inwoners van 60 en jaar en ouder in het dorp aangeschreven. Zij ontvangen een uitnodiging voor een bijeenkomst over wonen in Driebruggen. Recent vertrokken inwoners van 65 jaar of ouder zijn per brief benaderd om deel te nemen aan een telefonisch interview. De bevindingen van het onderzoek gebruiken de werkgroep, de gemeente en de Woningbouwvereniging bij hun plannen om de woonaantrekkelijkheid van Driebruggen te behouden en waar nodig te versterken.

Meld u aan

Bent u 60 jaar of ouder en woont u in Driebruggen? Dit is uw kans om uw ervaringen en ideeën te delen! Meld u aan voor de middagbijeenkomst op dinsdag 16 januari 2018 of voor avondbijeenkomst op woensdag 24 januari 2018. Beide bijeenkomsten vinden plaats in het Huis van Alles, Laageind 1 te Driebruggen.

Aanmelden kan bij Adviesbureau Companen via [email protected] of telefonisch via 0800-2667263. Adviesbureau Companen ondersteunt bij de uitvoering van het onderzoek. De lokaal betrokken contactpersonen vanuit de werkgroep Wonen en Voorzieningen zijn Gerrit de Koning en Lia Bruins.


Bron: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk (nieuws)